ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Αρχική » Η τρομοκράτηση του αγώνα του λαού της Χαλκιδικής θα πέσει στο κενό!

Η τρομοκράτηση του αγώνα του λαού της Χαλκιδικής θα πέσει στο κενό!

Advertisements

Από πολλούς λέγεται (κυρίως από φιλο-κυβερνητικά χείλη) ότι το ζήτημα της εξόρυξης του χρυσού στη Χαλκιδική – και στη Θράκη – πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο ψύχραιμου διαλόγου, χωρίς εντάσεις, ώστε να βρεθεί η καλύτερη λύση.

Βέβαια, απαιτείται νηφαλιότητα και ψυχραιμία και «εκ του μηδενός» συζήτηση από τους κατοίκους που αντιδρούν στην εξόρυξη, ενώ από την πλευρά των «επενδυτών» η τράπουλα είναι σημαδεμένη. Ναι, να αναλυθούν οι διαστάσεις της μεταλλευτικής δραστηριότητας με επιστημονικά κριτήρια. Αλλά, αλήθεια, μπορεί να γίνει μια τέτοια προσέγγιση με όρους λεόντειων συμβάσεων παραχώρησης του ορυκτού πλούτου;

Η από καιρό αποδόμηση του ιδεολογήματος του «κοινωνικού οφέλους» των εξορυκτικών επενδύσεων, έχει οδηγήσει στη λυσσαλέα και με βίαιο τρόπο καταστολή των κινηματικών αντιδράσεων των κατοίκων. Η τρομοκρατία, για τους κατοίκους της Ιερισσού, έχει γίνει πια καθημερινό φαινόμενο. Τα τελευταία γεγονότα περιλαμβάνουν προσαγωγές κατοίκων χωρίς εισαγγελική παρέμβαση, προσαγωγές μαθητών μέσα απ’ τα σχολεία, προσωπικές τηλεφωνικές κλήσεις από την ασφάλεια σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, εισβολή δεκάδων διμοιριών των ΜΑΤ στο χωριό, ακόμα και μέσα στο σχολείο (!) και κατά μέτωπο επίθεση στους κατοίκους….

Λίγες ημέρες πριν, ζήσαμε και πρωτοφανείς μεθοδεύσεις, όπου με την κατηγορία της «ηθικής αυτουργίας» επιχειρήθηκε να απαγορευθεί ακόμα και η γνώμη ενάντια στη δήθεν επένδυση χρυσού συμφερόντων Μπόμπολα. Κανείς, όμως, δεν πρέπει να ξεχνά ότι οι πραγματικοί ηθικοί αυτουργοί της ισοπέδωσης της ζωής και των δικαιωμάτων του λαού παραμένουν ανενόχλητοι.

Παρά τις κρατικές και παρακρατικές επιθέσεις, η σθεναρή αντίσταση των κατοίκων της περιοχής είναι γεγονός! Κάθε οντότητα που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να καταδικάσει τις διαλυτικές και τρομοκρατικές αυτές πρακτικές Η αλληλεγγύη και η αντίσταση όλης της κοινωνίας θα πρέπει να είναι η απάντηση στην βάρβαρη αυτή πολιτική!

  • Καταγγέλλουμε το όργιο της κρατικής βίας και τρομοκρατίας.
  • Να αθωωθούν τώρα οι κατηγορούμενοι και να αποκαλυφθεί η αλήθεια
  • Να ανατραπεί η πολιτική που δε διστάζει να θυσιάζει ανθρώπινες ζωές και να καταστρέφει το περιβάλλον για την υπεράσπιση του κεφαλαίου

  Δε μας τρομάζουν, μας εξοργίζουν!

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: