ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Αρχική » Uncategorized » ΑΛΛΗΛΕΓΓΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Advertisements

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Η πολιτική επιστράτευση αποτελεί βαρύτατη εκτροπή από τη συνταγματική νομιμότητα. Μ΄ αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση επιτάσσει ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ 86.000 εργαζόμενους! Η κίνηση αυτή αποδεικνύει την πλήρη αποδυνάμωση και αμηχανία της κυβέρνησης απέναντι στις κινητοποιήσεις εργαζομένων και νεολαίας, με ταυτόχρονη φυγή προς τα μπρος και τακτικές εκφασισμού, απαγορεύοντας επί της ουσίας τη λήψη αποφάσεων των εκπαιδευτικών μέσα από τα συλλογικά τους όργανα, τις γενικές συνελεύσεις και στοχεύοντας στην πλήρη απομόνωση των εκπαιδευτικών !

Η απάντηση των εργαζόμενων εκπαιδευτικών απέναντι στην επίθεση που δέχονται είναι άμεση και αποφασιστική! Πανελλαδικά οι ΕΛΜΕ παίρνουν συντριπτικά πλειοψηφικές αποφάσεις υπέρ της απεργίας τους και ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για διάλυση του δημοσίου σχολείου. Η μαζικότητα ξεπερνάει κάθε προηγούμενο!

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών είναι αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας! Οι καθηγητές δεν είναι μόνοι τους! Αποτελούν κομμάτι του κοινωνικού συνόλου! Είναι οι άνθρωποι που μέσω της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης πλήττονται περισσότερο απ’ όλους, μαζί με μαθητές και φοιτητές. Είναι αυτοί που εργάζονται πάνω από το μέσο όρο των υπόλοιπων εκπαιδευτικών στην Ευρώπη. Είναι αυτοί που έχουν την ευθύνη της διαπαιδαγώγησης της νεολαίας και της προετοιμασίας των μαθητών για ένα εξεταστικό σύστημα, έρμαιο της εκάστοτε κυβέρνησης!

Σαν Λαϊκή Επιτροπή καλούμε όλους τους εργαζόμενους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, τους γονείς, τη νεολαία, τους μαθητές και τους φοιτητές, όλη την κοινωνία να σταθεί δίπλα στον αγώνα των εργαζόμενων εκπαιδευτικών, ενάντια στην επιστράτευση και στις μαζικές απολύσεις!

Οι εκπαιδευτικοί παλεύουν δίκαια, ενάντια:

  1. Στη στέρηση του δικαιώματος της εργασίας και της απεργίας
  2. Στις μαζικές απολύσεις 20.000 εργαζόμενων εκπαιδευτικών και στις ρυθμίσεις που θέτουν σε υποχρεωτική αργία δεκάδες εκπαιδευτικούς και υπαλλήλους, καταργώντας το τεκμήριο της αθωότητας (αξιολόγηση)
  3. Στη διάλυση του δημοσίου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης και του δημοσίου σχολείου
  4. Στο σχέδιο του υπουργείου για θεσμοθέτηση πανελλαδικών εξετάσεων και στις 3 τάξεις του Λυκείου
  5. Στη ραγδαία αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, πάνω από το μέσο όρο των 25 ατόμων
  6. Στο ξεπούλημα των δημοσίων και κοινωνικών αγαθών
  7. Στην εξαθλίωση και τρομοκράτηση των εργαζομένων

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

https://laikiepitropidionisou.wordpress.com/

 

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: