ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Αρχική » ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

Advertisements

Βλέποντας καθημερινά την ζωή μας να γίνεται χειρότερη, τα νιάτα του τόπου μας να στριμώχνονται στην ανεργία, στην υποαπασχόληση, στη μισή ζωή, την ακρίβεια και τη φτώχεια να χτυπάει όλο και περισσότερους, βλέποντας τέλος να καταρρέουν ασφαλιστικά – κοινωνικά – εργασιακά δικαιώματα, κατακτήσεις που χρειάστηκαν πολλές δεκαετίες αγώνων και αίμα για ν’ αποκτηθούν, αποφασίσαμε να κινητοποιηθούμε και στις γειτονιές μας, απαιτώντας όλοι μαζί να ανατραπεί αυτή η κατάσταση.
Ποιοι είμαστε…

  •  Είμαστε εργαζόμενοι, που αγωνιούμε καθημερινά για το αν και μέχρι πότε θα έχουμε δουλειά, «για να φύγουμε από την κρίση». Και με την «ανάπτυξη», θα δουλεύουμε σε συνθήκες που θα θυμίζουν τις αρχές του Αιώνα.
  • Είμαστε γονείς που αγωνιούν για το μέλλον και την προοπτική των παιδιών μας. Είμαστε γείτονες, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, όχι κλεισμένοι σε «χρυσά κλουβιά». Δημότες που θέλουν να ζουν σε μια περιοχή που να ικανοποιεί τις σύγχρονες κοινωνικές μας ανάγκες .
  • Είμαστε πολίτες μιας χώρας που αγαπάμε. Δεν θα την αφήσουμε να καταστραφεί από αυτούς που την οδήγησαν εδώ, στο όνομα ενός μονόδρομου που καταλήγει σε έναν Ευρωπαϊκό τοίχο. Είμαστε ταυτόχρονα πολίτες του κόσμου και πιστεύουμε ο Φασισμός ο ρατσισμός και η ξενοφοβία, που γεννήθηκαν από αυτήν την πολιτική, δεν έχουν θέση στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Μπροστά στις δυσκολίες και τα εντεινόμενα προβλήματα, ο χειρότερος δρόμος είναι μια μοναχική πάλη με την καθημερινότητα, με το κεφάλι σκυμμένο. Αποφασίσαμε να ενωθούμε σε μια νέα συλλογικότητα Αντίστασης-Αλληλεγγύης-Ανατροπής, την Λαϊκή Επιτροπή του Δήμου Διονύσου που θα:

  • Είναι ανοιχτή σε όλους τους συμπολίτες της περιοχής μας που θέλουν να παλέψουν ενάντια στα μέτρα, ανεξάρτητα από ιδεολογική ή κομματική ένταξη.
  • Υπερασπίζεται τους εργαζομένους και ανέργους της περιοχής μας στους χώρους δουλειάς, σε συνεργασία με τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους μαζικούς φορείς, απλώνοντας ταυτόχρονα ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας στους ανέργους και σε όσους συμπολίτες μας το έχουν ανάγκη.
  • Συζητάει και διεκδικεί λύσεις στα προβλήματα του Δήμου μας, ενώ ταυτόχρονα θα αποκαλύπτει το μέλλον που μας ετοιμάζουν Κυβέρνηση-Τρόικα-Ευρωπαική Ένωση.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι οφείλουμε να παραμείνουμε σιωπηλοί, υπάκουοι και αμέτοχοι, για να «σωθεί η χώρα», για να «μείνουμε μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Αλλεπάλληλα μέτρα μελετώνται από την Κυβέρνηση και ψηφίζονται στη Βουλή, ύστερα από εντολή της Ε.Ε και των σύγχρονων «κουκουλοφόρων» μεγαλο-επιχειρηματιών συνεργατών τους.
Καταλαβαίνουμε τώρα ότι αυτά τα μέτρα δεν λαμβάνονται για να σωθεί η χώρα, αλλά για «οργώσουν το χωράφι», μέχρι να γίνουμε τριτοκοσμική χώρα μέσα στην Ευρώπη. Και να αποτελέσουμε το παράδειγμα και για όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.
Θα διεκδικήσουμε όλα αυτά που μας ανήκουν, από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Τη στιγμή που ολόκληρη η κοινωνία στενάζει, πρέπει να σταθούμε ο ένας κοντά στον άλλο και να στηρίξουμε όσους έχουν σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητά τους. Θέλουμε στο Δήμο μας, να συζητήσουμε ανοιχτά για το πώς θα οργανώσουμε ένα αποτελεσματικό δίκτυο αλληλεγγύης, που θα στηρίζει τώρα και με πραγματικούς υλικούς όρους, την οικογένεια της διπλανής πόρτας στις δύσκολες στιγμές που περνάμε.
Κανένας μόνος του όλοι μαζί μπορούμε.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Τα μέτρα δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλλει τα ίδια μέτρα σε όλες τις χώρες, με η χωρίς μνημόνιο. Κάθε διεκδίκηση, ακόμα και για την κάλυψη στοιχειωδών κοινωνικών αναγκών όπως π.χ. πετρέλαιο στα σχολεία, βρίσκεται αντιμέτωπη με την πολιτική της Κυβέρνησης, της Ευρ. Ένωσης και ΔΝΤ.
Δεν τους χαρίζουμε τίποτα. Θα δίνουμε τη μάχη καθημερινά για τα «μικρά», γνωρίζοντας όμως ότι μόνο μια συνολική ανατροπή της κατάστασης θα δώσει την οριστική λύση.
Καλούμε κάθε πολίτη που διαπνέεται από τις στοιχειώδης δημοκρατικές ευαισθησίες ,που ασφυκτιά να αντιμετωπίζει την συνεχή επίθεση αμέτοχος & νιώθει ότι τίποτα δεν τελειώνει όσο υπάρχει ανθρώπινη σκέψη να συμμετάσχει στην Πρώτη μας συνάντηση το Σάββατο 3-11-12 στις 18:00’ στο Πνευματικό Κέντρο Άνοιξης (Κοινότητα Άνοιξης ,Έναντι Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου).

Οι ανάγκες μας πάνω από τα κέρδη τους. Αυτός ο κόσμος θα γίνει δικός μας.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: